Critical Alignment Yoga door Yvonne

Op zondagavond een Algemene CAY les op de Zena

Welkom, mijn naam is Yvonne en ik geef elke zondagavond van 20:00 tot 21:30 een algemene Critical Alignment Yogales. Bij Critical Alignment Yoga staat de bewegelijkheid van de wervelkolom centraal. Dat betekent dat we tijdens de les veel oefeningen doen met behulp van tools om de grote bewegingsspieren te ontspannen. Om daarna onze houdingsspieren, die dicht tegen de wervelkolom liggen, weer kracht te kunnen geven. De lessen bestaan uit ontspanning, coördinatie en krachtopbouw.

Kijk voor meer informatie, ook voor aangeboden workshops, op mijn website: yvonne.yoga

Meld je aan voor een proefles!

Kosten:
Een 10 strippenkaart kost € 125,- (drie maanden geldig)
Een losse les € 15,-
Een proefles € 10,-

Ik geef ook privé-lessen bij mensen thuis a € 53,- per uur. (Dit is exclusief reiskosten & reistijd)

Betaling contant of via Y.C Teuben NL40 INGB 0004423179 ovv Yoga Zena

[Total_Soft_Cal id="2"]

De tools van Critical Alignment Yoga

Bankje

Het bankje is een van de tools van Critical Alignment. We gebruiken het oa. om omgekeerd op te staan. Door omgekeerde houdingen worden de wervels op een andere manier belast. Hierdoor kan er weer ruimte tussen de wervels ontstaan.

Boogje

Het boogje gebruiken om overheen te liggen. Tijdens het dagelijkse leven buigen we voornamelijk voorover. Het boogje ondersteund de achteroverbuiging. Het opent de borst en geeft enorm veel ruimte.

Het stripje

Een rubberen strip om op te liggen. Het ontspant de grote rugspieren waardoor wervels weer terug naar hun oorspronkelijke status kunnen bewegen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Thilo Teamcoördinator en Docent

Ik heb jarenlang gelopen bij een chiropractor, fysiotherapeut en ging vaak voor een massage omdat ik wekelijks last hebt van mijn nek en schouders. Ik heb ook eerder yoga lessen gevolgd maar ik heb niet lang volgehouden. Toen Yvonne mij 2 jaar geleden vroeg of ik haar lessen wilde volgen, zei ik ja maar ik was niet zeker ik het waar kon maken.

Inmiddels ben ik verslaafd en wil mijn yoga lessen nooit missen. De zondagavond komt mij heel goed uit en met een drukke baan en gezin, is het mijn avond geworden.

Critical Alignment Yoga werkt voor mij! Ik krijg er energie van en merk dat ik zelfs in stressvolle momenten weinig tot geen last heb van mijn nek en schouders. Ik voel me sindsdien veel gezonder en flexibeler.

Wat mij het meest aantrekt is de rustige stem van Yvonne en de duidelijke uitleg. Ik kom binnen doe mijn ogen dicht en kan Yvonne prima de hele les volgen. Ook al kom ik er heel lang, blijft ze mij begeleiden en corrigeren zodat ik nog steeds veel leer. Yvonne is ook positief, wat goed gaat, en dit is de reden dat ik blijf komen. Bovendien heeft zijn altijd aandacht voor ieders individuele blessures en kan op een inspirerende manier je helpen door moeilijke oefeningen. Yvonne geeft trouwens de lessen in engels en nederlands zodat haar diverse deelnemers allemaal mee kunnen doen.

De oefeningen zijn herkenbaar maar de lessen zijn altijd anders zodat ik niet op automatisch pilot gaat maar alert blijft. Dit wordt verder ondersteunt door verschillende attributen wat maakt de lessen ook uitdagend en afwisselend. Yvonne legt uit maar laat je ook voelen hoe en waar de oefening in je lichaam werkt. De uitleg en vorm van yoga is logisch en down to earth, niet zweverig.

Marjolein Ruiter Grafisch ontwerper

“Ik kan wel zeggen dat ik in Amsterdam ettelijke verschillende yogascholen, -stijlen en -docenten heb geprobeerd.
Maar Yvonne steekt hier met haar critical alignment-lessen met kop en schouders boven uit!
Mijn lijf voelt echt zo goed aan, meteen daarna al.


Vooral omdat ik een zittend beroep heb (computerwerk), is Critical Alignment het meest geschikt voor mij om mijn rug en schouders (en de rest van mijn lijf) weer ‘goed’ te krijgen.


Yvonne is rustig en geduldig en legt alle oefeningen erg duidelijk uit, waardoor je precies weet waarom je iets doet.
Ze let ook heel goed op of je de oefening goed uitvoert, ze heeft veel persoonlijke aandacht voor iedereen.


Ik ben altijd heel blij als ik weer geweest ben en kan het iedereen aanraden. Zeker ook voor beginners!”

 

 

Mick van der Velden Stemacteur en purser

"Door Yvonne heb ik CAY ontdekt en na de eerste les was ik onmiddellijk verkocht. Ik had altijd gedacht dat yoga niets voor mij was; ik had hier en daar wel eens les genomen maar nooit had ik het gevoel dat ik er mee door wilde gaan. Nu wel dus. Ik voel wat het voor mijn lichaam doet: na de les voel ik me steevast lichter, soepeler en ettelijke centimeters langer! Langdurige nek- en schouderklachten zijn vrijwel verdwenen, iets wat bij fysiotherapie nooit lukte.

Wat ik heel fijn vind is dat Yvonne precies het hoe en waarom van iedere oefening uitlegt en hoe de les is opgebouwd. Ze heeft een hele prettige stem, is duidelijk, nuchter en heeft veel gevoel voor humor.  Dit maakt iedere les tot een feestje!"