Critical Alignment Yoga door Ellie

WORKSHOPS

Misschien wil je een workshop op maat met een groepje neem dan contact op met Ellie voor de mogelijkheden. 

MEER

Yoga op de Zena

Yoga is een prachtig systeem van oefeningen en meditatie waarbij de adem een grote rol speelt. Bij regelmatig oefenen verbetert de lichaamshouding. Kortom: yoga betekent meer ruimte in hoofd en lichaam en meer kwaliteit van leven.

Effecten van yoga  zijn:

  • Dat je lichaamsbewustzijn toeneemt  zodat je beter weet waar spanning zit en het los kunt laten.
  • Dat je meer energie krijgt en dieper kunt ontspannen.
  • Dat je je beter kunt concentreren en aandachtiger wordt
  • Dat je leniger wordt  en meer helder van geest.

De les
Een les begint meestal met een korte zitmeditatie. Dan volgt een geleidelijke opbouw van de yogahoudingen. Elke week ligt het accent op een ander lichaamsdeel b.v op de onderrug, de bovenrug, de schouders, nek etc. De les eindigt altijd met omgekeerde houdingen en een (begeleide) ontspanning.

Ellie’s lessen kenmerken zich door de luchtige stijl en de aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling Daardoor voelen de meeste mensen zich erg op hun gemak  in de les. Het gebruik van hulpmiddelen als boogjes en bankjes, stripjes en rolletjes maakt het een unieke en zeer effectieve vorm van yoga. Mensen met RSI-klachten kunnen er veel baat bij hebben. Iedereen kan op elk moment instappen in de lessen en werkt op zijn eigen niveau. De groepen zijn klein, maximaal 14 mensen waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Het is mogelijk een gemiste les in te halen op een andere dag.

Wil je meer weten kijk dan op: ellieloeve.nl

caret-down caret-up caret-left caret-right

Door de wekelijkse yoga-lessen bij Ellie zit ik de rest van de week soepel en zonder klachten achter de computer. Dit komt vooral door de uitgebreide aandacht die aan je houding, je schouders, nek en rug wordt besteed. Voor mijn werk als tekstschrijver echt onmisbaar geworden; ik sla geen week over.
(al zes jaar les bij Ellie op IJburg)

Merlijn

Voor yoga rijd ik een stukje om. Ik kan bij mij om de hoek ook les krijgen, maar ik kies bewust voor Ellie. Ellie geeft enorm gevarieerd les: ze is bijzonder deskundig en heeft veel humor. Elke keer ligt het accent op een ander deel van je lijf dat sterker wordt gemaakt. We werken hard, maar thuis komen met spierpijn doe je niet. De lessen zijn een perfecte balans tussen meditatie (ademhalingsoefeningen en concentratie) en bewegen (spieren sterk maken). Hierdoor voel je jezelf na afloop ook altijd weer helemaal in balans.
(nu 2 jaar yogales bij Ellie)

Ellen

Negen jaar geleden kwam ik voor een proefles yoga bij Ellie. Bij de eerste vooroverbuiging wist ik meteen: dit is het. Dit heb ik nodig. Ik kon niet geloven dat mijn lichaam zo stijf was geworden. Ik had bovendien ook al een paar jaar last van lage rugpijn en dat was na een aantal maanden yoga weg. Het fijne van Ellie vind ik dat haar lessen nooit zweverig zijn, wel warm, vol humor en je krijgt het gevoel dat alles mag en niets moet.

Ellen-Rose